iOS 11 privacy- en beveiligingsinstellingen die u nu moet bijwerken

Het lijkt moeilijker dan ooit om onze gevoelige informatie uit de handen van criminelen te houden. Hackers hebben de laatste tijd hun spel opgevoerd, wat enorme datalekken zoals die bij Equifax veroorzaakt, en ransomware-aanvallen opvoeren. Het is een digitaal slagveld daarbuiten!

Als consument hadden we niets kunnen doen om te voorkomen dat we slachtoffer worden van de Equifax-inbreuk. Als een bedrijf uw kritieke gegevens heeft en deze onvoldoende sterk genoeg is beveiligd, bestaat het risico dat u het slachtoffer wordt van een datalek.

Zoals ik zei, in dat scenario zijn we overgeleverd aan het bedrijf dat onze informatie heeft. Er zijn echter momenten waarop we onszelf in gevaar brengen. Het niet instellen van onze gadgets met de strengste beveiliging is een voorbeeld.



Als je een Apple-gebruiker bent, is de kans groot dat je je gadgets al hebt bijgewerkt naar iOS 11. Maar je hebt misschien nog geen gebruik gemaakt van de nieuwste beveiligingsfuncties van het besturingssysteem.

Daarom moet u weten over de privacy- en beveiligingsinstellingen van iOS 11.

Houd dieven en snoops uit uw gadget

De eerste stap om uw iPhone veilig te houden, is het instellen van een toegangscode. Dit houdt dieven en snuffels buiten als het verloren of gestolen wordt. (Notitie: Als u de iPhone X hebt, kunt u gezichtsherkenning gebruiken in plaats van een toegangscode.)




Hier ziet u hoe u er een instelt:

  • Kraan instellingen
  • Kraan Tik op ID & toegangscode
  • Kraan Schakel de toegangscode in
  • Kraan Toegangscode-opties - U kunt kiezen uit aangepaste alfanumerieke code, aangepaste numerieke code en 4-cijferige numerieke code

Gebruik altijd deze beveiligingsinstelling indien beschikbaar

In de steeds veranderende wereld van technologie moet beveiliging uw grootste zorg zijn. U hebt wachtwoorden die de overgrote meerderheid van uw online accounts beveiligen. Maar om het meeste uit uw beveiliging te halen, is Two-Factor Authentication (TFA) een geweldige manier om uw informatie echt te beschermen.




De TFA van Apple ID is, indien correct gebruikt, een eenvoudige en gemakkelijke manier om te garanderen dat alleen u ooit toegang hebt tot uw Apple ID-account.

Als u of iemand anders toegang tot uw account wilt, heeft u drie dingen nodig: uw Apple ID, uw wachtwoord en toegang tot een van uw apparaten. Als u niet alle drie toegang hebt, krijgt u geen toegang tot de Apple ID.

Dit is perfect omdat u weet wat uw Apple ID is en u de enige moet zijn die uw wachtwoord kent (hoe langer hoe beter - klik hier voor wachtwoordfouten die u moet vermijden). U bent ook de enige met het apparaat in de hand, dus het wordt onmogelijk voor iemand anders om toegang te krijgen tot uw account.

Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt bij een nieuw apparaat, verschijnt een prompt op uw vertrouwde apparaat gevolgd door een tijdelijke code. U hoeft deze code niet op te schrijven. Typ eenvoudig de nummers van uw vertrouwde apparaat op het nieuwe apparaat, en u bent binnen.

Maakt u zich geen zorgen als u om welke reden dan ook geen code ontvangt. Klik eenvoudig op 'kreeg geen code' op het inlogscherm en dan kunt u een sms sturen of uw vertrouwde telefoonnummer bellen om een ​​code te ontvangen. Als u een webbrowser gebruikt, kan er een laatste prompt verschijnen waarin u wordt gevraagd of u het nieuwe apparaat wilt vertrouwen. Door 'vertrouwen' te selecteren, hebt u dan geen codes meer nodig wanneer u zich opnieuw aanmeldt bij die browser.

Het is belangrijk om te weten dat deze 'verificatiecodes' die u ontvangt, verschillen van een toegangscode voor toegang tot uw apparaten. Deze verificatiecode is een eenmalige code die er niet meer toe doet nadat u hem heeft gebruikt.

Vergeet niet om TFA correct te gebruiken, moet u:


avondje uit apps

  • Onthoud uw Apple ID-wachtwoord.
  • Gebruik een apparaatcode op al uw apparaten.
  • Houd uw vertrouwde telefoonnummer (s) up-to-date.
  • Houd uw Apple-apparaten fysiek beveiligd.

Met die dingen in gedachten, zou u nooit problemen moeten hebben om weer toegang tot uw account te krijgen. Als u uw wachtwoord bent vergeten, helpt TFA het eigenlijk opnieuw in te stellen. Ga op uw Apple-apparaat naar instellingen >> [uw naam].




Als u iOS 10.2 of eerder gebruikt, gaat u naar instellingen >> iCloud >> tik op uw Apple ID. Tik vervolgens op wachtwoord en beveiliging en tik op wachtwoord wijzigen. Of u kunt naar iforgot.apple.com gaan en het daar resetten. Zorg er alleen voor dat wanneer u kiest hoe u uw wachtwoord opnieuw instelt, u kiest voor 'opnieuw instellen vanaf vertrouwd apparaat'.

Voorkom dat apps je volgen

Word je bang van de gedachte dat je door apps wordt gevolgd? Met iOS 11 kunt u beslissen welke apps uw GPS-informatie ontvangen.




U kunt elke app afzonderlijk beperken, ongeacht of ze uw locatie altijd kunnen volgen, alleen wanneer u de app gebruikt of nooit.

(Notitie: Bepaalde apps moeten uw GPS-locatie kennen om goed te kunnen werken. Kaarten is natuurlijk een voorbeeld, zonder uw locatie te kennen, zou het u niet kunnen voorzien van een routebeschrijving of locaties in de buurt. Kies dus de apps waarmee u locatietracking verstandig uitschakelt.)

Hier is hoe:

  • Tik op Instellingen
  • Tik op Privacy
  • Tik op Locatieservices - scrol omlaag en u ziet elke app die op uw gadget staat
  • Tik op elke app afzonderlijk en selecteer wanneer en of u wilt dat de app trackingrechten heeft

Noodfunctie

iOS 11 wordt ook geleverd met iets genaamd 'Emergency SOS'. Wanneer de functie is ingeschakeld, wordt automatisch het nummer voor hulpdiensten gekozen, afhankelijk van de locatie. Het is duidelijk dat het in de VS 911 is.




De nieuwe functie is ontworpen om iemand in nood sneller te helpen contact op te nemen met de hulpdiensten. Tik vijf keer snel achter elkaar op de slaap / waak-knop om de functie te activeren. Die actie omzeilt TouchID en uw gadget roept 911.

Moet je nog steeds apps 'sluiten' voor een goed functionerende telefoon?

Of u nu een Apple iPhone of het Android-besturingssysteem van Google gebruikt, u besteedt waarschijnlijk tijd aan het sluiten van apps. Je denkt misschien dat het de prestaties van je smartphone of tablet verbetert of de levensduur van de batterij spaart. Maar toch?

Klik hier om te zien waarom deze taak misschien toch niet nodig is.