Beheer uw gegevens: Hoe iCloud-back-up uit te schakelen

Sinds zijn oprichting heeft iCloud zich met recht gevestigd als een van de populairste Apple-opslagservices. Het geeft gebruikers betrouwbare toegang en de mogelijkheid om inhoud (en nog veel meer) op meerdere apparaten op te slaan, te synchroniseren en te back-uppen.

Het is een troost om te weten dat van al uw gegevens een back-up wordt gemaakt in de cloud. Er is echter ook de vraag: 'Hoe schakel ik de iCloud uit als ik deze niet gebruik?' Deze vraag komt steeds vaker voor.

Hoewel een grote meerderheid van gebruikers nog steeds de voorkeur geeft aan het gebruik van de iCloud-functie, kan het om verschillende redenen tijd zijn om een ​​wijziging aan te brengen. We geven je het wat, waarom en hoe je de iCloud-functie op je iPhone moet uitschakelen.



Wat is iCloud-back-up?

Laten we beginnen met de basis en verder werken. Simpel gezegd, met de iCloud-functie van Apple kunt u de gegevens die u nodig hebt op meerdere apparaten synchroniseren en opslaan.

Met andere woorden, iCloud geeft u eenvoudig toegang tot uw gegevens, of u nu een iPhone, iPad, enz. Gebruikt. Zolang u bent aangemeld met dezelfde Apple ID, kunt u al uw iCloud-inhoud op elk apparaat vinden.

De iCloud zelf is een handig handig hulpmiddel gebleken voor diegenen die exclusieve toegang tot hun inhoud willen hebben, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Het biedt elke gebruiker ook 5 GB gratis opslagruimte. Bovendien kunnen gebruikers foto's, films, muziek en documenten opslaan en synchroniseren, kalenders bijwerken, contacten toevoegen en nog veel meer.

Naast het opslaan en synchroniseren, is iCloud ook nuttig voor andere dingen. Het kan worden gebruikt om een ​​back-up van gegevens te maken, foto's te delen en zelfs uw iPhone te vinden als deze verloren of gestolen is. Dat klopt, als u de functie Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld, kunnen dieven uw telefoon niet uitschakelen of uitschakelen zonder uw iCloud-wachtwoord.


voogdij x verandering

Redenen waarom u iCloud niet nodig zou hebben

Dus als iCloud je al deze coole en handige functies biedt, waarom zou je het dan willen uitschakelen?



Het antwoord komt altijd terug op de meest gewaardeerde grondstof van de online wereld: privacy. Hoe handig de iCloud ook is, er kan een moment komen waarop u gewoon wilt dat deze wordt uitgeschakeld om privégegevens van onbevoegde gebruikers te bewaren.

De waarheid is dat er mensen onder ons zijn die niet willen dat bepaalde foto's en documenten automatisch worden gedeeld zodat iedereen ze kan zien. Dat geldt ook voor Apple. Of misschien wilt u gewoon een pauze in iCloud zetten om bepaalde inhoud van het ene apparaat naar het andere te synchroniseren.

Hoe iCloud uit te schakelen

Het uitschakelen van iCloud is vrij eenvoudig en er is zelfs een manier om te kiezen welke apps en mogelijkheden u wilt afsluiten of behouden. U kunt synchronisatie voor speciale items uitschakelen, uitloggen bij iCloud of gewoon het account van uw apparaat verwijderen.


gelekte video's op facebook

Als u de iCloud op uw iPhone wilt uitschakelen / afmelden, volgt u deze eenvoudige stappen:



  • Begin met naar je toe te gaan instellingen app
  • Tik op uw naam boven aan het scherm
  • Blader naar beneden en kies de Afmelden optie
  • Vervolgens wordt u gevraagd uw Apple ID in te voeren. Druk op Zet uit knop. Hierdoor worden functies zoals Zoek mijn iPhone uitgeschakeld.
  • Hier kunt u kiezen welke gegevens u op uw telefoon wilt bewaren. Kies een kies het specifieke programma / de apps die u wilt behouden door de schuifregelaar naar groen (aan) te verplaatsen.
  • Ga verder door op te tikken Afmelden knop in de rechterbovenhoek.
  • Kies de Afmelden optie nog een laatste keer. U bent nu afgemeld en de iCloud en zijn functies zijn uitgeschakeld.

Nu vraag je je waarschijnlijk: 'Wat als ik de iCloud niet volledig wil uitschakelen, maar slechts enkele specifieke functies?' Goede vraag.

Ga gewoon door de volgende stappen:

  • Ga naar je instellingen
  • Kies jouw naam
  • Druk op iCloud
  • Er verschijnt een scherm met al uw iCloud-functies in de lijst. Om de functies uit te schakelen die u niet wilt, kunt u schuifregelaars verplaatsen totdat ze wit worden. Dit betekent dat de functie is uitgeschakeld.
  • Voor bepaalde functies, zoals foto's, moet u een extra stap zetten. Druk op menu knop voor elk omgeleid naar een ander scherm met meer opties. U kunt de schuifregelaars van daaruit naar de uit-positie verplaatsen.

Dat is alles, uw iCloud staat uit voor bewaring totdat u ervoor kiest het opnieuw te gebruiken.